Magazin

★★★★☆

CARE ESTE STILUL TAU DE COVOR?

Un covor poate schimba decorul unei camere. Si este o solutie usoara si accesibila pentru a adauga caldura si culoare. Va ajutam sa o alegeti pe cea mai potrivita pentru casa dumneavoastra. Aruncati o privire la galeria noastra foto, luati idei si inspirati-va pentru casa dumneavoastra.

Covoarele sunt unul dintre cele mai eficiente elemente decorative. Proprietatea lor principala este ca imbraca orice incapere cu eleganta, dar transmit si o senzatie de caldura, izoleaza si sunt o solutie pentru delimitarea spatiilor. Prin urmare, atunci cand alegeti un covor, este important sa luati in considerare nu numai stilul, culorile si modelul acestuia, ci si tipul de tesatura, dimensiunea - care va depinde de locatia sa - si alte proprietati, cum ar fi cele ale covoarelor lavabile.

Primul lucru pe care trebuie sa-l faci atunci cand alegi un covor este sa iei in considerare decorul camerei. Faceti-o sa se coordoneze cu mobilierul, tapiteria si perdelele. In cazul in care celelalte textile sunt cu modele, alegeti unul simplu, pentru a nu supraincarca spatiul - ca in imaginea de mai sus -. Daca predomina tesaturile uni, puteti continua cu aceeasi linie simpla sau puteti alege un design cu flori, forme geometrice...

Daca doriti sa multiplicati luminozitatea, alegeti un covor simplu intr-un ton neutru, usor si moale, care va ajuta la cresterea nu numai a luminii, ci si a spatiului si a caldurii.

O alta optiune sunt covoarele colorate. Este greu de crezut cum culoarea unui covor poate transforma orice camera. Tonurile calde transmit confort si energie, in timp ce asa-numitele tonuri "reci", cum ar fi albastru, verde sau liliac, fac camerele mai relaxante. Culorile deschise si neutre dau camerei un sentiment de spatialitate, dar se murdaresc mai mult.

Cum de a alege covoare: naturale sau sintetice?

Acest factor va depinde de utilizarea pe care doriti sa le faceti si de bugetul de care dispuneti. Cele tesute cu fibre naturale sunt mai clasice si mai valoroase, astfel ca sunt completarea perfecta pentru a da un aer exclusivist oricarui spatiu.

Bumbac: covoarele realizate din acest material sunt confortabile si functionale. Se potrivesc perfect in medii informale si in camere precum dormitorul copiilor, baia sau dressingul. In plus, fiind atat de racoroase, sunt ideale pentru lunile de vara. Singurul lucru de care trebuie sa tineti cont este faptul ca greutatea lor redusa necesita plasarea unei baze antiderapante dedesubt.

Materiale noi: materialele plastice, cum ar fi PVC, polietilena sau vinilul, sunt, de asemenea, in tendinte. Aceste tipuri de covorase sunt rezistente la pete si la umezeala si sunt ideale pentru zone ale casei, cum ar fi bucataria. De asemenea, sunt una dintre cele mai bune optiuni pentru covoarele de exterior, deoarece nu se deterioreaza in urma expunerii la soare sau la ploaie. De asemenea, puteti alege din mai multe culori si forme.

Special pentru tine

Accepti cookies? Citeste mai mult